Bekymringer om tilstanden til demokratiet

Bekymringer for tilstanden til demokrati, klimaendringer og pandemien har rammet unge menneskers velvære, fant undersøkelsen.I løpet av de to foregående ukene før de ble intervjuet, rapporterte 51 % minst flere dager med å føle seg «nedstemt, deprimert eller håpløs», og en fjerde sa at de hadde tanker om selvskading eller om å føle seg «bedre død».Mer enn halvparten sa at pandemien hadde gjort dem til en annen person.

I tillegg til det dystre synet på sitt eget lands fremtid, nevnte ungdommene som ble intervjuet skole eller arbeid (34 %), personlige forhold (29 %), selvbilde (27 %), økonomiske bekymringer (25 %) og koronaviruset (24%) som hovedfaktorer på deres mentale helse.

Følelsen av fortvilelse er et vanlig tema i andre meningsmålinger av amerikanske voksne, spesielt ettersom pandemien fortsetter å ta liv.Men den dype ulykken og pessimismen som ble vist i IOP-undersøkelsen var en oppsiktsvekkende vending i en aldersgruppe som kan forventes å ha mer håp på et tidlig stadium av deres voksne liv.

"Det er så giftig å være en ung person på denne tiden," sa Jing-Jing Shen, en Harvard junior og studentformann i Harvard Public Opinion Project, til journalister i en telefonkonferanse.De ser at klimaendringene er her, og eller kommer», men ser ikke folkevalgte gjøre nok med det, sa hun.

[ LES: Busy Biden projiserer "Kommandoen" i "Command in Chief" ]
Bekymringene for fremtiden handler ikke bare om "om demokratiets overlevelse, men om vår overlevelse på planeten," sa Shen.
Unge mennesker møtte opp i rekordmange i 2020, bemerket IOPs meningsmålingsdirektør John Della Volpe.Nå slår "unge amerikanere alarm," sa han."Når de ser på Amerika de snart vil arve, ser de et demokrati og klima i fare - og Washington som mer interessert i konfrontasjon enn kompromiss."

Bidens 46% generelle godkjenningsvurdering oppveier fortsatt litt hans 44% avvisningsvurdering.

Da unge mennesker ble spurt spesifikt om presidentens jobbprestasjon, var Biden under vann, med 46% godkjenner hvordan han gjør jobben som president og 51% misbillig.Det kan sammenlignes med en 59% jobbgodkjenningsvurdering som Biden fikk i våren 2021-avstemningen.Men han klarer seg fortsatt bedre enn demokrater i kongressen (43 % godkjenner jobbprestasjonene deres og 55 % avviser) og republikanere i kongressen (31 % av ungdommene godkjenner jobben GOP gjør og 67 % avviser).

Og til tross for det svake synet på fremtiden til nasjonens demokrati, sa netto 41 % at Biden hadde forbedret USAs stilling på verdensscenen, med 34 % sa at han hadde forverret den.

Med unntak av senator Bernie Sanders, uavhengig Vermont som tapte den demokratiske primærvalget til Biden i 2020, har den sittende presidenten det bedre enn andre ledende politiske skikkelser og potensielle rivaler.Tidligere president Donald Trump har godkjenning av 30% av ungdommene, med 63% avviser ham.Visepresident Kamala Harris har en netto gunstig rangering på 38 %, med 41 % avvisende henne;Husets høyttaler Nancy Pelosi, demokraten i California, har en godkjenningsvurdering på 26 % og en vurdering på 48 %.

Sanders, en favoritt blant unge velgere, har godkjenning fra 46 % av 18- til 29-åringer, med 34 % avvisende den selvskrevne demokratiske sosialisten.

[MER: Biden på Thanksgiving: 'Amerikanere har mye å være stolte av']
Unge mennesker har ikke gitt opp Biden, antyder meningsmålingen, ettersom 78% av Biden-velgerne sa at de var fornøyde med stemmesedlene i 2020.Men han har godkjenning fra et flertall av ungdommene på bare ett spørsmål: hans håndtering av pandemien, bemerket Shen.Undersøkelsen fant at 51% var enig i Bidens tilnærming til å håndtere helsekrisen.

Men på en lang rekke andre spørsmål – fra økonomi til våpenvold, helsevesen og nasjonal sikkerhet – er Bidens karakterer lavere.

"Unge mennesker er skuffet over hvordan han har gjort det," sa Shen.

Tags: Joe Biden, meningsmålinger, unge velgere, politikk, valg, USA


Innleggstid: 02. desember 2021